Over ons

In 1966 werd de firma Messiaen opgericht door Eric Messiaen. Het magazijn was toen gevestigd in de Klinkkouterstraat te Sint-Amandsberg en de opslagplaats was toen niet groter dan een garage met enkele diepvrieskoffers. Reeds dan werden de producten thuis bij de klanten bezorgd. De klanten konden kopen wat er in de vrachtwagen voorhanden was. Het aantal producten in die tijd? Maximaal een 100 tal.

Enkele jaren later werd een pand gekocht in de Nijverheidskaai daar de “garage” toen te klein werd. In 1984 werd de opslagruimte verdubbeld.

In 1983 werd aan expansie gedacht en werd Messiaen France opgericht te Lille. Net over de grens werd de plaatselijke horeca met de Belgische producten in kennis gebracht. In 1989 was Spanje aan de beurt. Samen met zijn oudste zoon Jean-Christophe, richtte Eric “Messiaen España” op.

In 1991 wordt de tweede zoon, Vincent, medezaakvoerder van de afdeling België.

In 1997 werd een bedrijf te Opwijk, Matthys bvba, in de groep opgenomen. Ook was er een grondige wederopbouw aan zowel het magazijn als aan de diepvriesruimte. Het bedrijf kreeg toen het erkenningsnummer KF 176 (di. een vergunning van het FAVV). Er werd toen ook beslist om ons aan te sluiten bij de aankooporganisatie Restofrit, wat later een goede beslissing bleek te zijn. Diverse exclusieve producten, jaarlijks een top beurs, sterke aankoopcondities, de Smulllbox en nog veel meer.

In 2004 wordt besloten om de distributie integraal te centraliseren te Gent. Dit om de service naar de klanten nog te verhogen.

In 2007 zijn wij gestart met import uit Italië. Wij focussen ons op slechts twee producten, maar dan wel van uitzonderlijke kwaliteit: olijfolie en pasta. 

2012: wij starten met de bouw van ons nieuw kantoor. Begin 2013 zijn we blij en fier in een volledig nieuw bureau te logenvan start gaan. 

2017: op 31 mei tekenen Bart Mandeville en Vincent Messiaen een samenwerkingsakkoord tussen beide bedrijven. Bart, reeds 17 jaar zaakvoerder van Van Rossem Snacks uit Denderleeuw, zal op termijn de taken van Vincent helemaal overnemen. Vincent zal meer naar de achtergrond treden en een nieuwe uitdaging nemen. Hij blijft binnen de sector werken en blijft op deze manier betrokken bij het reilen en zeilen van oa. "zijn" bedrijf. Door deze samenwerking kan de nieuwe groep een nog beter service geven aan de klanten. Bovendien heeft Van Rossem een eigen sausproductie. Dit geeft Messiaen de kans om unieke sausen op de markte te brengen.  

Door de gestage groei door de jaren heen kunnen wij U vandaag een heel uitgebreid gamma aanbieden met producten voor zowel frituren, restaurants, tavernes, brasseries, enz.…

Wij dragen een aantal zaken hoog in het vaandel: kwaliteit, service en klantgerichtheid en een ruim aanbod.

Kwaliteit: Door ons magazijn en ons wagenpark aan te passen aan de noden en verplichtingen binnen de horecamarkt, staan wij steeds garant voor het uitleveren van kwalitatieve producten. Mede door het uitkiezen van het juiste aanbod bij de juiste fabrikanten.

Service & klantgerichte business: Doordat onze vertegenwoordigers wekelijks tot tweewekelijks bij onze klanten komen, onderhouden wij een heel nauwe band met hen. Op die manier behouden wij een sterke feeling met de markt, de noden van de klanten en eventuele vragen worden steeds snel beantwoord. Bovendien is de service met betrekking tot leveringen heel hoogstaand: bepaalde regio’s worden dagelijks geleverd.

Ruim aanbod: Door samenwerking met enkele collega’s binnen de aankooporganisatie Restofrit hebben wij de mogelijkheid om ons ruime aanbod producten nog te vergroten, zodat wij ook producten kunnen leveren die wij normaal niet in voorraad hebben.

OfficieŽl verdeler

Wij zijn officiëel verdeler en lid van de groep BESTFRIT.”

''

Folder

Bekijk onze nieuwste folder hier!

Folder

Polidori

Folder
 
Nieuwsbrief
Verzending

Dagelijks wordt er geleverd te Gent en in de regio Opwijk (uitgezonderd op maandag). Driemaal per week leveren wij in centrum Brussel. In Oost-Vlaanderen, Regio Aalter/Brugge en Regio Kortrijk hebben wij een wekelijkse besteldienst.